A kultúra megszállása – E-book

Webshop ár: 3 790Ft

Ez a könyv egy hosszabb kutatás első terméke, amely részben a tömegkultúra kommunista megszállását célozza bemutatni, részben e rezsim végrehajtóinak tovább élését a tömegkultúra területén. A politikai és gazdasági rendszerváltást Magyarországon nem kísérte a kulturális. A kötet három területről mutat meg szereplőket; a könyvkiadás, a politikai humor és a popzene világából. E szereplők egy részét kevésbé ismeri a közönség, mert a háttérben maradtak, de voltak közöttük jól ismertek is, mint Hofi, Komlós, Bródy, Koncz Zsuzsa. A szerző a tőle megszokott olvasmányos stílusban, részletgazdagon mutat be arcokat, mesél el történeteket. Gyakran megrázó, máskor meghökkentő történeteket. Azt látjuk, hogy az „emberarcú kádárizmus” vagy a „legvidámabb barakk” képének kialakítói sok esetben kötődtek valamiképpen az erőszakszervezetekhez. Ezt a könyvet a közeljövőben újabb kötetek követik majd a Századvég gondozásában, amelyek a tömegkultúra egy-egy területét mutatják be részletesebben.

Kiadó

Századvég

Szerző

Mező Gábor

Oldalszám

340

ISBN

978-615-6436-26-9

Nyelv

magyar

ajándékBerkesi AndrásBródy JánosbulvárHofi GézahumorJanikovszky ÉvakabaréKomlós JánosKoncz Zsuzsakönyvkönyv férfikönyv nőkönyv újdonságMező GáborszabadidőSzázadvégtörténelemVerebes Istvánzenetörténet

A szerzőről

Mező Gábor

Történész kutató, újságíró

Állampolgársága

Magyar

Szakterület

Mező Gábor (1980) történész kutató, újságíró. Fő kutatási területe a posztkommunista hatalomátmentés, a rendszerváltás, illetve Magyarország 1945 utáni története. Eddig megjelent művei: A média lenyúlásának titkos története (2021) és Ellopni a lelket, megtörni a testet (2021).

A szerző további kötetei

3 990Ft

Eredeti ár: 4 990Ft

TOVÁBBI KÖNYVEK

Belépés
Email cím *
Jelszó *

Frissítettük feltételeinket