Hova tovább, magyar választáskutatás?

Webshop ár: 1 590Ft

Ár: 1 990Ft

20 készleten

A választáskutatások kulcsfontosságúak a demokráciák működésében. Olyan információkkal látják el a politikai közösséget, amelyek elősegíthetik az értelmes politikai diskurzust, és segítik a politikai döntéshozókat abban, hogy döntéseiket hiteles és valósághű információk alapján hozzák meg. De vajon lehet-e ma még bízni a választáskutatások eredményeiben?

A közvélemény-kutatókat sokan kritizálják, nem teljesen alaptalanul. Választási előrejelzési fiaskók, csökkenő válaszadási hajlandóság, bizalomvesztés, és még sorolhatnánk a szakma előtt álló kihívásokat. A helyzet azonban nem reménytelen.

A kötet szerzője arra a kérdésre keresi a választ, hogy milyen módszertani újításokkal őrizhető meg a választáskutatások megbízhatósága a mai gyorsan változó, digitalizált világban. Teszi mindezt adatvezérelt megközelítéssel, a magyarországi közvélemény-kutatások történetén keresztül, a magyar és külföldi közvélemény-kutatókkal készített interjúk és egy 2018-as innovatív kvantitatív kísérlet alapján. A kötet elsősorban a szakma, a tágabb tudományos közösség és a politikai kutatások módszerei iránt érdeklődő olvasók számára nyújthat betekintést a választáskutatók világába.

Kiadó

Századvég Kiadfó

Szerző

Stefkovics Ádám

Oldalszám

188

Súly

0,3 Kg

ISBN

978-615-6436-39-9

Nyelv

magyar

könyvmagyar politikatörténetPolitikatudományos

TOVÁBBI KÖNYVEK

Belépés
Email cím *
Jelszó *

Frissítettük feltételeinket