Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Századvég Riport 2021 - Társadalom, gazdaság és politika napjainkban

Ár:
5.990 Ft
Menny.:db
Várható szállítás: 2023. február 08.
Szállítási díj: 2.060 Ft

Beleolvasó

Leírás

Szerző(k):

Pillók Péter – Stefkovics Ádám – Hortay Olivér szerkesztők

Leírás:

A Századvég Riport empirikus kutatások alapján elemzi korunk társadalmi és gazdasági jelenségeit és folyamatait. A korszellem hadban áll a valósággal, lényegében a világot pusztán emberi akarattal megváltoztathatónak tartja, tagadja az empirikus kutatások értelmét, helyette pedig a techcégek alkotta metavalóságban hisz. Csábító vonzereje az az ígéret, hogy az egyén a vágyai szerint tudja korlátlanul alakítani és így uralni önmagát és a környezetét.

A Riport készítői szerint nincs így. Létezik egy valóság, amit el lehet utasítani, el lehet belőle menekülni, és meg lehet próbálni kibékülni vele és/vagy részben módosítani. Tudjuk, a meggyőződésünk, hogy a valóság ma idejétmúltnak, tudománytalannak, de legfőképpen elnyomónak, ha nem fasisztának számít, hiszen a valóság elfogadása a korlátok elfogadása is egyben.

A Riport készítői fittyet hánynak a posztmodern korszellemre, amely tagadja a valóság létét, csak konstrukciók, nyelvjátékok és hasonlók vannak. Abból indultak ki, hogy legalább részlegesen megismerhető a világunk, amit a tökéletlen és esendő eszközeinkkel megpróbálunk feltárni. E feltáró munkák eredményei egy részét tartalmazza a kötet. A benne közölt tanulmányok számítanak a társadalomtudósok, döntés-előkészítők és döntéshozók, valamint a magyarországi valóság iránt érdeklődők figyelmére.

Paraméterek

Oldalszám 448
Kiadás éve 2022
ISBN/ISSN 978-615-5164-97-2