Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Megélni, megvallani - a párbeszéd fóruma

Ár:
2.500 Ft 2.000 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db
Szállítási díj: 915 Ft
Várható szállítás: 2022. június 01.

Leírás

Szerző(k):

Köves Slomó Martonyi János Bányai László Benkő Balázs Gerő András Oberlander Baruch Ormos Mária Szántó T. Gábor Tatár György Turbucz Dávid Ungváry Krisztián

Leírás:

Megélni, megvallani című konferenciánk 2012-ben arra tett kísérletet, hogy párbeszédet indítson a kényes, de mindannyiunk számára fontos kérdésekben. Konferenciánk meghívott előadói mind a magyar és a magyar zsidó közélet szereplői, közgondolkodók, olyan véleményformálók, kiknek hangja nélkül kevesebb lenne a magyar közgondolkodás. Mindannyian olyan témákban szólaltak fel, amelyek szerves részei a mindannyiunk által áhított párbeszédnek. Mik a magyar és a zsidó identitás párhuzamai és ellentétei? Milyen a magyar jobb- és baloldal magyar nemzeti identitáshoz, zsidósághoz és antiszemitizmushoz való viszonya? Hogyan lehet előremutatóan, jövőt építően beszélni a felelősség és a szembenézés kérdéseiről?

Megélni, megvallani – ez volt címadó mottója két évvel ezelőtti konferenciánknak, melynek színvonalas előadásai most ebben a kötetben is megjelennek.

Több mint százötven év; 1848, 1867, 1919, 1944, 1956, 1989. Törté­nelmi sors­fordulók, ugyanakkor a magyar–zsidó együttélés, a kibe­széletlen múlt mér­földkövei is. Amit a XX. században a szőnyeg alá söpörtünk, azt most, lehetőleg minél előbb ki kell beszélni. Ebben a könyvben egy 2012-es kon­fe­rencia szerkesztett előadásai olvashatók: a magyar és a magyar zsidó közélet szereplői, közgondolkodók, véle­mény­­formálók indítják újra a zsidó–magyar párbeszédet hitről, identitásról, hazáról. Kiadónk a saját eszközeivel támogatja ezt a párbeszédet.

Paraméterek

Témakör társadalom
Oldalszám 132
Kiadás éve 2015
ISBN/ISSN 978-615-5164-18-7