Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ki mit konzerválna

Ár:
3.490 Ft 2.790 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db
Szállítási díj: 1.855 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

Leírás

Szerző(k):

Molnár Attila Károly

Leírás:

Molnár Attila Károly (1961) eszmetörténész. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Molnár Tamás Kutatóintézet és a Századvég Kiadó vezetője.

A „történelem vége” utáni korunkban milyen a politika és milyen a konzervatív politika? Más lett-e a szocializmus nevű kísérlet bukása után, és ha igen, miben rejlik az eltérés?
Nemcsak a környezettel kapcsolatosan, hanem a liberális demokráciával szemben is megfogalmazható a fenntarthatóság problémája. A demográfiai gondok és a jólét, a tömeges bevándorlás, az egyéni választási szabadság és az ambíciók egyre korlátlanabb megvalósításának ígérete nem gyengíti-e alapvetően a liberális demokrácia politikai intézményeit? Az elmúlt két évtized kulturális változásai és a ma woke-nak nevezett gondolkodás uralkodóvá válása nem számolja-e fel pont azt a felelős, tudása és/vagy vagyona miatt maga ura szabad állampolgárt, akire hivatkozva folytatja „felszabadító” nyomulását?
Lehetséges-e és kívánatos-e annak a régi reménynek a megvalósítása, hogy az embert felszabadítsák az emberi létezésből, az embertársaival való együttéléséből fakadó folytonos csalódottság, kielégületlenség, keserűség, a világ és önmaga haragos elutasítása alól? Lehetséges-e és kívánatos-e a feszültség- és konfliktusmentes élet?

Paraméterek

Témakör társadalom
Oldalszám 372
Kiadás éve 2022
ISBN/ISSN ISBN 978-615-5164-90-3