Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ismerős ismeretlen - Kommunikáció és társadalmi tőke

Ár:
2.100 Ft 1.050 Ft
Kedvezmény: 50%
Menny.:db
Szállítási díj: 915 Ft
Várható szállítás: 2022. június 01.

Leírás

Szerző(k):

Dombrádi Krisztián

Leírás:

Dombrádi Krisztián a modern társadalom gazdasági, politikai és kulturális szereplőit vizsgálja az egyik leginnovatívabb szociológiai fogalom, a társadalmi tőke kérdéskörével összefüggésben. E szereplők megnyilvánulásait kommunikatív kontextusokba ágyazottan, azaz kommunikációs színterekre vonatkoztatottan értelmezi, és mindig visszacsatol jelenünk fontos témáira, a versengés, a bizalom, a részvétel és a kollektív emlékezet eseteire.

A szerző elméleti pozícióját két gondolkodási irány határozza meg. Egyfelől Niklas Luhmann kommunikációelméleti társadalomfelfogása, illetve az erre vonatkozó kritikai vélemények ösztönzik, másfelől pedig a társadalmi tőke koncepciók elméleti reflexiója. A kötet alapvető erénye, hogy ezt a két perspektívát összekapcsolja – amire eddig a hazai társadalomelméleti szakirodalomban alig történt kísérlet. A hazai közgondolkodásban a luhmanni megközelítés megjelenítése sajnos alulreprezentált, noha a külhoni társadalomelméleti elemzők jelentős része ezt a teóriát az 1968 utáni időszak egyik legsikeresebb kísérletének tartja. Fogalmilag letisztultnak, originális látásmódot adónak.

Dombrádi Krisztián ennek metszetében a modern társadalmakat ért aktuális kihívásokat elemzi, kitérve az elmúlt évek hazai és nemzetközi fejleményeire, így okkal várható, hogy a kötet sok szálon találkozik az érdeklődő olvasók igényeivel.

Karácsony András

Paraméterek

Témakör társadalom
Oldalszám 168
Kiadás éve 2011
ISBN/ISSN 978-963-7340-970