Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gazdaságpolitikai döntések válságos időkben - A magyar eset (2008–2010)

Ár:
2.520 Ft 1.050 Ft
Kedvezmény: 58%
Menny.:db
Szállítási díj: 915 Ft
Várható szállítás: 2022. június 01.

Leírás

Szerző(k):

Bod Péter Ákos

Leírás:

„Uraim, hogyhogy nem látták, hogy jön a krízis?!” – Erzsébet királynő fakadt így ki a gazdasági válság mélypontján. A tekintélyes közgazdászok erre azt is mondhatták volna: csupa okos és ésszerűen eljáró ember együttesen nagy esztelenséget csinált.

Mi is feltehetjük azonban a királynői kérdést: miért nem lehetett előre látni, hogy ismét adósságörvénybe kerülhet a magyar állam? Hogy családok és vállalatok túlzott adósságterhet vesznek a nyakukba, amiből jó nem sülhet ki?!

A krízis miatt okkal támad fel az érdeklődés olyan ügyek iránt, amelyek nyugodtabb időkben keveseket foglalkoztatnak. Miként hoznak gazdasági döntéseket a kormányok, a bankok, az iparvállalatok, a családok? Hogyan sodródik egy gazdaság a veszélyzónába? Hogyan viselkednek a gazdaság és a társadalom szereplői a zord időkben? Miként hat a politika a gazdasági életre, és hogyan hat vissza a gazdaság a politikai döntéshozatalra? Mik a jó döntéshozatal jellemzői, és ha ezeket ismerjük, miért születnek késedelmes vagy hatástalan döntések?

Könyvünk olvasható tankönyvként, amelyből a gazdaságpolitikai, üzleti döntéshozatal fogalmaival, fontos szerzőivel és témaköreivel ismerkedhetnek meg. Felfoghatjuk azonban szellemi kirándulásként is, mert azokra szintén számítunk, akik pusztán tisztábban akarják látni, hogy az életünket befolyásoló döntések miként is születnek.

Paraméterek

Témakör társadalom
Oldalszám 264
Kiadás éve 2011
ISBN/ISSN 978-963-7340-994