Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csaknem tökéletes bűnös - A fehér bűnbak megteremtése

Ár:
3.990 Ft 3.190 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db
Szállítási díj: 915 Ft
Várható szállítás: 2021. október 21.

Leírás

Szerző:

Pascal Bruckner

Leírás:

Pascal Bruckner (1948–) francia filozófus, a nouveaux philosophes tagja. 2007-ben Sarkozyt támogatta az elnökválasztáson. Bár önmagát progresszívnek nevezi a táborban „uralkodó nagyfokú hülyeség ellenére”, de a kortárs baloldali ideológia kérlelhetetlen kritikusa.
Magyarul megjelent műve: Képzelt rasszizmus (Századvég, 2019).

A jelen kötet illeszkedik a szerző elmúlt évtizedben keletkezett, a baloldali gondolkodást eluraló identitáspolitikát bíráló művei sorába. Korábbi kötetei is az antirasszizmus politikai vallást bírálták. E vallás szerint a világ problémáiért a fehér ember, az európai kultúra előítéletei a felelősek. A fehér férfit tekintik ma az emberiség problémájának. Hiszen a nő nem lehet szexista, a színes bőrű nem lehet rasszista. A fehér férfi kultúrájától, ettől az eredendő bűntől kell megszabadulni: vagy a fehér férfi felszámolásával, vagy az alávetésével, vagy – a megengedőbbek szerint – megtisztító rítusokkal, mint a lábcsókolgatás vagy a térdelés a focimeccsek kezdetekor.

Bruckner kritikája nemcsak arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen abszurd ideológia alapján akarják átnevelni a nyugati társadalmakat, hanem arra is, hogy a legszemélyesebb kapcsolatokba akar beavatkozni a ma uralkodó antirasszista és genderideológia az igazságosság nevében, megszüntetve a személy szabadságát, a szólásszabadságot és a magánéletet, ami a totalitárius rezsimek sajátja.

Paraméterek

Témakör társadalom
Oldalszám 314
Kiadás éve 2021
ISBN/ISSN 978-615-5164-89-7