Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A szabadság reakciós harcosai - A haladó politika közép-európai bírálata

Ár:
3.990 Ft 3.190 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db
Szállítási díj: 1.855 Ft
Várható szállítás: 2022. június 01.

Leírás

Szerző(k):

Megadja Gábor

Leírás:

Megadja Gábor (1985) a Századvég vezető kutató-ja, a 888.hu publicistája. Első könyve Az utópia hegemóniája címmel 2014-ben jelent meg, jelen kötet pedig doktori értekezésként született.

Lehetséges, hogy a modern totalitárius rezsimek visszazuhanást jelentenek a sötét korokba, a modernitás előtti időkbe? A felvilágosodás előtti törzsi szellemiséget testesítik meg, főleg Közép-és Kelet-Európában vagy a harmadik világban, ahol nem tudtak megszabadulni a barbarizmus­tól? Vagy pont ellenkezőleg, a nemzetiszocializ­mus és a kommunizmus épp a modernitásnak köszönhetik létüket? A könyvben tárgyalt szerzők a második álláspont mellett érvelnek.  

 Ez egy eretnek könyv. A haladás és a modernitás jelenségeinek értelmezésében az intézmé­nyesített és uralkodó felfo­gástól élesen eltér, tagadja az ezeket megalapozó dogmákat, kérdőre vonja a modern ortodoxia tételeit. A könyvben tárgyalt szerzők maguk is eretnekek, ám a könyv néhány szerzőt is olyan módon értelmez, ami követőik szemszögéből ugyan­csak szentségtörő eljárásnak minősülhet.

E-book formában itt vásárolható meg: https://dibook.hu/konyv/a-szabadsag-reakcios-harcosai

Paraméterek

Témakör politika
Oldalszám 328
Kiadás éve 2019
ISBN/ISSN 978-615-5164-43-9

Youtube