Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A maradandó - Hogyan léphetünk ki a rossz végtelenből?

Ár:
2.990 Ft 2.390 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db
Szállítási díj: 915 Ft
Várható szállítás: 2022. június 01.

Leírás

Szerző(k):

François-Xavier Bellamy

Leírás:

(1985–) elismert filozófus, esszéista, politikus, kiváló szónoki és pedagógusi képességekkel. 2008-tól 2019-ig Versailles alpolgármestere volt, azóta a francia republikánusok (LR) csoportjának vezetője az Európai Parlamentben.

A maradandó című nagyesszében a modern korunkra jellemző izgés-mozgás bűvöletét elemzi a szerző, mivel szerinte a nyugati világ válsága ebben érhető a legjobban tetten. A berlini fal leomlása óta a hagyományokat elutasító kritikai ész uralma mellett főleg a változás ideológiájától befolyásolt cseppfolyós társadalom elterjedése jellemzi a modernitást, amelyben semmi sem állhat a fejlődésnek elnevezett, de többnyire öncélú mozgások, változtatások útjában. A szilárd tartalmaktól, az önazonosságuktól megfosztott atlanti társadalmakban a változás önmagában való céllá vált ahelyett, hogy termékeny átmenet lenne a két biztos emberi állapot között. A mozgásnak értelmet adó célok már évtizedek óta hiányoznak.

Mit tegyünk, hová menjünk ilyen körülmények között? – tehetjük fel a kérdést.
A szerző szerint a – tág értelemben vett – otthonunk felé. Lakjuk be a házat, a tájat, ahol születtünk, vagy ahol élnünk adatik. Fordítsunk a szemléletmódunkon – mondja Bellamy – ahelyett, hogy minden változást önmagában haladásnak vélnénk, hogy folyton a jövőt kémlelve éljünk. Vegyük már észre, hogy mi a jó a környezetünkben, és a múltat folytatva éljük át erősen a jelenünket, rácsodálkozva arra, ami van, és megőrizve belőle a jót – azaz a maradandót.

Paraméterek

Témakör társadalom
Oldalszám 204
Kiadás éve 2021
ISBN/ISSN 978-615-5164-85-9